www.nino.si   ©   Vse pravice pridrzane.
N I N O   O Š L A K   je vsestranski glasbeni umetnik:

  • pevec & pianist,
  • magister profesor glasbene pedagogike,
  • avtor glasbe, besedil in aranžmajev,
  • producent,
  • sinhronizator risank.

Glasbenik, rojen v Slovenj Gradcu, je svoje otroštvo preživel v Velenju, kjer je pri šestih letih začel obiskovati glasbeno šolo. Leta 2005 prične obiskovati Glasbeno gimnazijo v Ljubljani, v letu 2007 resno opozori nase s prvo radijsko uspešnico Moja mala.

Sledi še nekaj uspešnih radijskih singlov, v letu 2009 pa prvi videospot za uspešnico Mi amor. Videospot, ki je na spletu hitro presegel 100.000 ogledov, kmalu dobi nadaljevanje, saj mlad glasbenik že kmalu zatem posname drugi videospot - tokrat za balado Žal mi je.

Nino se poleg delovanja v svetu popularne glasbe ves čas tudi izobražuje in izpopolnjuje na glasbenem področju. Po uspešno opravljeni splošni maturi nadaljuje izobraževanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. S pesmijo S tabo je lepo nastopi na mednarodnem festivalu Sunčane skale 2011 v Črni gori, v letu 2012 pa posname svoj tretji videospot za plesno pesem Ti in jaz.


V začetku leta 2013 predstavi četrti videospot, tokrat za pop rock balado Zadnje upanje, s katero napove izdajo svoje prve CD plošče. Septembra 2013 izda prvenec - ploščo Simfonija. Izid plošče pospremi z novim, že 5. videospotom, ki ga posname za naslovno pesem albuma.

V letu 2014 poleg dveh uspešnih radijskih singlov (Jutro, Poletje) in nastopov na številnih domačih glasbenih odrih, posname svoj 6. videospot za akustično balado A je vse ok?. Videospot predvajajo na področju celotnega Balkana, med drugim tudi na priljubljeni glasbeni televiziji MTV Adria.

V letu 2015 Nino kreativno nadaljujejo svojo glasbeni pot s številnimi projekti in uspešnimi radijskimi singli. V mesecu juniju z odliko magistrira na ljubljanski glasbeni akademiji. Sodeluje na večjih koncertnih odrih, v številnih tv oddajah, sinhronizira risanke in risane serije. Na začetku leta 2016 predstavi svoj 7. videospot, s katerim napove izdajo nove plošče Pod tušem. Album znovimi avtorskimi skladbami ugleda luč sveta aprila 2016.

Poleg petja je v zadnjih letih dejaven tudi kot avtor glasbe in besedil za številne druge slovenske izvajalce, ves čas pa je aktiven tudi na glasbeno-pedagoškem področju.